יום ראשון, 3 ביולי 2016

כיצד מייצרים נורות תאורה

בעידן המודרני, ולאחר המצאת החשמל, האנושות עושה שימוש נרחב בנורות. הנורות עשו שינוי משמעותי עבור האדם, הן מבחינה תרבותית והן מבחינה מדעית. הן שינו את סדר היום של האדם המודרני, ואפשרו לו לעבוד ולפעול גם לאחר רדת החשכה. הנורה הראשונה שפותחה היא נורת הליבון הקלאסית שכולנו מכירים. המצאת הנורה הזו מיוחסת לתומס אדיסון בשנת 1879.

כמה דברים שכדאי לדעת על נורות תאורה

  • סוגים שונים של נורות: קיימים סוגים שונים של נורות. נורת הליבון המפורסמת בנויה משתי אלקטרודות מתכת המחוברות אחת לשניה באמצעות חוט להט. חוט הלהט ממוקם במיכל ואקום. באמצעות האלקטרודות מועבר זרם חשמלי דרך חוט הלהט, מה שגורם לו להפיץ אור. נורת LED, מתבססת על דיודה פולטת אור. קיימות דיודות הפולטות אור בצבעים שונים. גילוי ה-LED הכחול לדוגמא, זיכה את המדענים בפרס נובל. הדיודה מכילה חומר מוליך למחצה אשר פולט אור. החומר פולט אור כאשר שתי האלקטרודות שבנורה (הן לא נוגעות אחת בשניה) מוטענות בזרם חשמלי.
    נורות לד
  • כיצד מייצרים נורות? את הנורות מייצרים במפעל. צורת ודרך הייצור משתנים בין נורה לנורה, בהתאם להרכבן השונה. את נורת הליבון, העשוייה ממיכל זכוכית אשר בתוכו שתי אלקטרודות מתכת המחוברת באמצעות חוט להט, מייצרים בשני שלבים עיקריים. בפס ייצור אחד מייצרים את מיכלי הזכוכית, ופס ייצור שונה מייצרים את חוטי הלהט באורך הרצוי. מכניסים את חוט הלהט והאלקטרודות אל תוך מיכל הזכוכית וסוגרים את המיכל. משאירים חריץ קטן פתוח על מנת לשאוב את האוויר מתוך המיכל. מיכל הזכוכית הוא בעצמם שפופרת קטנה המוכנסת למנורה. 
  • נורת ה-LED מול נורת הליבון – למעשה, נורות הליבון אינן חוקיות יותר במדינת ישראל ובמדינות נוספות. הסיבה לכך היא רצון הממשלה לגרום לצרכנים לעבור להשתמש בנורות אחרות. נורות לד לדוגמא, בעלות ניצולת גבוהה יותר ובעצם מספקות יותר אור עבור אותה כמות של זרם חשמלי. הדבר מוביל לחיסכון ושמירה על איכות הסביבה.
f
    

לסיכום, קיימים סוגים שונים של נורות תאורה בהן אנו עושים שימוש. כל נורה מיוצרת בצורה אחרת, בהתאם למנגנון על פיו היא עובדת. כיום, נורות הליבון כבר לא חוקיות לרכישה בישראל מתוך מניעים של שמירה על איכות הסביבה וחיסכון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה